Ole Martin har "lallet" i seilbåten.

August 2001
Kapteinen klar for avgang,
Farmor og farfar hadde en felles fridag midt i uken nå i slutten av August 2001. "Randine" lå i gjestebryggen på Vinnesleiren i Bjørnefjorden. Vi fikk to fine dager. Lite sol, men varmt og opplett.
Tre makreller fisket med stang ble gourmet middag for to voksne og en fireårig fiskeelsker. Hoder og haler ble plassert i krabbeteinene og firt ned under båten.
Det var absolutt helt mørkt i forpiggen da farfar våknet av en stemme som ropte "hallo!", ut i mørket "hallo!". Farfar tenner lyset og en søvnig 4 åring ser seg forundret rundt i interiøret. "Sant vi laller i seilbåten?". "Ja, men nå må du legge deg til å sove igjen, klokken er bare fire". Ja, men jeg hadde mareritt, pappa fikk lørdagsgodt av meg og jeg fikk ikke av han". Med et godt grep i farfar sin hånd sovnet han igjen uten frykt for flere mareritt.
Klokken 7.15 ble farmor og  farfar vekket igjen. En ivrig fangstmann  minnet oss om at vi hadde satt ut krabbeteiner. 
Det ble 6 krabber og en liten hummer. Med et modig grep om ryggen på hummeren lot den stolte skalldyrfiskeren  "kardinalen" få friheten tilbake. 
Klokke 10 kastet vi loss. Vi fikk en fin seilas med slør hele veien over Bjørnefjorden og Korsfjorden. Kokte krabber er populær proviant  både for offiseren og mannskapet. På Hjellestad fire timer senere gikk kapteinen i land sammen med farmor. Da hadde vi sett ut i HAVET. ("Der vi ikke kan se noen øyer eller fjell fordi det er bare hav"). 
Tilbake "farfarsiden"
Tilbake til hovedside.